Shanti Giving Yoga


ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ    Η ρεφλεξολογία μπορεί να αποτελεί ένα αρχέτυπο θεραπείας. Είναι γνωστό ότι στις χώρες όπως Ινδία, Ιαπωνία, Κίνα και στην Ευρώπη υπάρχουν ενδείξεις (από τοιχογραφίες, εικόνες, γλυπτά) ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν πιέσεις στα πέλματα για θεραπευτικούς λόγους.
    Η ρεφλεξολογία βασίζεται στην ύπαρξη ανακλαστικών σημείων στο πέλμα,τα οποία αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος. Στο πέλμα καταλήγουν 7.200 νεύρα. Οι νευρικές απολήξεις έχουν εκτεταμένες αλληλοεπαφές διαμέσου του νωτιαίου μυελού και του εγκεφάλου, σε όλες τις περιοχές του σώματος.
   Με την κατάλληλη και συστηματική ενεργοποίηση των σημείων αυτών με ειδικές πιέσεις,μπορούμε κατ’ αρχήν να χαλαρώσουμε το σώμα και να δώσουμε το μήνυμα για την ενεργοποίηση της αυτοθεραπευτικής διαδικασίας.
ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ηχομασάζ κατά Peter Hess

    Το ηχομασάζ είναι μια ήπια μέθοδος που οδηγεί σε βαθιά χαλάρωση μέσω του ήχου και της δόνησης. Ο Γερμανός παιδαγωγός και διπλωματούχος μηχανικός Peter Hess ήρθε σε επαφή με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ήχων και των δονήσεων ταξιδεύοντας στο Νεπάλ, την Ινδία και το Θιβέτ και μέσα από μια εικοσαετή εμπειρία προσάρμοσε τη μέθοδο στις ανάγκες του δυτικού ανθρώπου. Στο ηχομασάζ τοποθετούνται ηχητικά σκεύη πάνω στο σώμα με συγκεκριμένη διαδικασία και δονούνται με προσαρμοσμένα χτυπήματα. Το σώμα εναρμονίζεται με τις δονήσεις και εισέρχεται σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Μέσω αυτής της βαθιάς χαλάρωσης ενεργοποιούνται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού.
    Ο Peter Hess περιγράφει την επίδραση των ήχων στο σώμα με μια παραστατική εικόνα : « Αν αφήσουμε μια πέτρα να πέσει στα νερά μιας μικρής λίμνης,δημιουργούνται ομόκεντροι κυματισμοί, που εξαπλώνονται σ’ ολόκληρη τη λίμνη. Μ’ αυτόν τον τρόπο κάθε μόριο του νερού μπαίνει σε κίνηση. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με το Ηχομασάζ στο σώμα μας, το οποίο αποτελείται κατ’ 80% σχεδόν,από νερό. Οι ευεργετικές δονήσεις μεταφέρονται στο σώμα κι εκεί εξαπλώνονται με ομόκεντρους κυματισμούς. Ένα ευεργετικό μασάζ σε κάθε ένα από τα πιο πάνω από 100 δις κύτταρα στο σώμα – ένα μασάζ κυττάρων ».
    Σ’ ένα ηχομασάζ βιώνουμε μια συνολική, ευεργετική, εσωτερική ηρεμία, μπορούμε να αφεθούμε και να ξεκουραστούμε, απελευθερώνοντας τη δημιουργική μας ενέργεια.

    Βιώνουμε την αρμονία με τον εαυτό μας!

Οι σπουδαιότερες επιδράσεις του Ηχομασάζ κατά Peter Hess


ΜΑΣΑΖ

    Το μασάζ είναι από τους αρχαιότερους τρόπους αντιμετώπισης της ανθρώπινης δυσεξίας και ασθένειας. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά συστήματα και τεχνικές που τις συναντάμε σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη.
    Λειτουργούν με ολιστικό τρόπο μέσω του νευρικού, λεμφικού, κυκλοφορικού συστήματος και των ενεργειακών καναλιών επιτυγχάνοντας εξισορρόπηση της ενέργειας και βελτίωση των λειτουργιών του σώματος. Βοηθούν το σώμα να ξαναβρεί τη χαμένη μέσα του αρμονία και ισορροπία.

Ayurvedic μασάζ

    Ayurveda σημαίνει κατά γράμμα «επιστήμη της ζωής» και είναι ινδική παραδοσιακή θεραπευτική μέθοδος, σύμφωνα με την οποία οι διάφορες ασθένειες και ενοχλήσεις οφείλονται στην ανισορροπία τριών ζωτικών δυνάμεων του σώματος που ονομάζονται doshas. (vata αποτελείται από τα στοιχεία του αέρα και του αιθέρα. Pitta αποτελείται από τα στοιχεία της φωτιάς και του νερού. Kapha αποτελείται από τα στοιχεία της γης και του νερού.)
    Το ayurvedic μασάζ γίνεται με ειδικά λάδια όπου περιέχονται βότανα και αιθέρεια έλαια που χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση και βοηθούν στην ελεύθερη ροή των τριών ζωτικών δυνάμεων μέσα στο σώμα. Είναι ολιστικό μασάζ με συγκεκριμένη δομή.

Kahuna body work (lumi lumi)

    Τεχνική μασάζ από την Χαβάη. Αυτό το μασάζ είναι χορός, τελετή. Ο θεραπευτής κινείται με χορευτικά βήματα χρησιμοποιώντας παλάμες και πήχη με κινήσεις που μοιάζουν με κύματα. Είναι μάλαξη σε συνεχόμενη κίνηση. Επιφέρει βαθιά χαλάρωση βοηθώντας στην ελευθέρωση των μπλοκαρισμένων σημείων, περιοχών στο σώμα.

Thai massage

    Η Ταϊλανδέζικη μάλαξη είναι τεχνική με πιέσεις και εφαρμογή παθητικών διατάσεων. Απελευθερώνεται η μπλοκαρισμένη ζωτική ενέργεια του οργανισμού και το σώμα ανακουφίζεται απο νευρομυϊκές εντάσεις, κλειδωμένες αρθρώσεις και μυοσκελετικούς πόνους. Ένας τρόπος που θα μας βοηθήσει να βιώσουμε την ευχαρίστηση ενός σώματος που μπορεί να αναπνεύσει, να σταθεί και να κινηθεί ελεύθερα.